Razgovor sa Sanjom Sajatović Cezek

Sanja Sajatović Cezek

Danas Vam donosimo razgovor sa Sanjom Sajatović Cezek Grafičkim Dizajnerom i Ilustratorom koji trenutno živi i radi u Beču.

Koliko ste vremena već u Austriji i možete li nam reči nešto više o sebi?

U Beč sam prvi put došla početkom 2012. godine, znači nešto više od pola godine sam ovde. Rođena sam 1988. godine u Novom Sadu, gde sam i odrasla. Diplomirala sam na Akademiji umetnosti 2011. godine, na odseku grafičkih komunikacija. Od svoje šeste godine veći deo svog vremena sam provodila crtajući stripove, a već od dvanaeste godine sam znala da je grafički dizajn profesija kojom želim da se bavim.

Koliko dugo se bavite sadašnjim poslom i možete li nam nešto više reći o tome?

Sanja Sajatovic Cezak Kalendar

Ako računam dan kada sam prvi put angažovana da radim po projektu, mogu da zaokružim 7 godina rada u oblasti dizajna. Grafički dizajn, kao i sve druge profesije traži ‘talenat’ kao odskočnu dasku, medjutim ponajviše zahteva neprekidan rad, vežbu i informisanost o svim dešavanjima u svetu. Naravno, svaki dizajner i ilustrator ima svoj izvor inspiracije, za mene su to knjige različitih tematika, životinje i moj teleskop.

Šta je Vaš najveći uspeh?

Ima ih puno. Jedan od njih jeste što stalno imam posla i traže me, pogotovo USA i Azijsko trzište, kao i činjenica da moji klijenti cene moje vreme, trud i rad. To je nešto što sam oduvek želela da postignem. U početku sam bila sumnjičava da li se od ‘kreativnog’ dizajna, moze živeti, ali evo živi sam dokaz da može. Jednostavno pustim da moji radovi sami govore za sebe. Samim tim moj posao, nije vise ‘posao’, nego uživanje.

Komentari
label, , ,

About the author